Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква е нормалната температура на Алфа 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каква е нормалната температура на Алфа 33

Моята пуска перката на 80 градуса мисля че не е нормално повече от 80 градуса до сега не сам вдигал, парното си топли.През повечето време работи на 70.

карай малко "по спортно" и ще ти се дигне..а и сега е по студено затова 70-80 е напълно нормално лятото би трябвало до 90-100 да ти се дигне

Comment

Ми аз за лятото приказвам.Зимата стига до 60 и то на място като тръгна 50.

Comment

!

ехеееее-чак 100?!
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: !

Първоначално публикувано от virusalfa
          ехеееее-чак 100?!

95-100

Comment

50-60???хммм това вече е страно..нито старата ми 33ка нито 155та ми нито на баща ми Тойотата са 60 нормално....на 155та даже ми започва от 50 темперетурата...нещо да не ти е прецакан термостата??Просто 60 е ацки ниска темперетура според мене...но не знам някой някога ми каза че колите за северните държави ги правят с различни термостати за да дигат темперетурата повече..но никога не съм го вярвал!!!ама може и да е така, някой колега от БГ трябва да потвърди..аз лично сега зимата под 80 не я смъквам...а лятото чак 100 даже 110 ако карам малко по диво!!!
            п.п. все пак тука зимата е -20 а лятото +20..та и това може да има нещо общо

Comment

на моита 33 ми беше преебан термостата и зимата ми държеше 70 като
              го смених са ми държи 85-90 независимо дали е зима или лято при ръ4ка се ка4жа естествено до 95

Comment

Да то4но така е ако не е термостат може да е от дат4ика на радиатора или дат4ика на инжекциона за температурата на антифриза тои може да бърка цялата работа на мотора
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от shadow
                  го смених са ми държи 85-90 независимо дали е зима или лято при ръ4ка се ка4жа естествено до 95
                  при мен преди да сменя термостата беше така (50-60) след смяната 80-85 градуса и това е според даденото за термостата.В общи линий колегата е прав и това са стойностите.

Comment

Първоначално публикувано от JINXY
                    при мен преди да сменя термостата беше така (50-60) след смяната 80-85 градуса и това е според даденото за термостата.В общи линий колегата е прав и това са стойностите.
                    Слушай човека прав е

П.С. Чети по-често форума тази тема сме я обсъждали
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А Между другото откога караш със скапан термостат ? Щото както сам пишеш обичаш да "вкарваш в оборот", ако е така проблемите ти с мотора идват от там.

ВСЕИЗВЕСТНА ИЗТИНА ПО СВЕТА Е ЧЕ СМЪРТА НА БОКСЕРА Е "ФОРСИРАНЕ И МЪКА ДОКАТО Е СТУДЕН" ТОВА ГО СКАПВА ТОТАЛНО!
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

може да провериш дали е от термостата когато ти е загряла 50-60
                        антифриза в радиатора трябва да ти е студен поне така е при мен
                        когато го смених . Ако решиш сам да си го сменяш се запаси с нови
                        скоби защото може да береш ядове като мене .Внимаваи като
                        вадиш марку4ите ако не се лъжа 4-5 бяха има 2 срещуположни в
                        термостата малко трудно се махат единя ми се спука тои е 4 ри
                        пръста широк и между термостата и една тръба внимаваи с него 4е няма
                        такъв в магазините за алфа трябва да напасваш от друга кола .
                        Термостата ако не се лъжа струва 36лв . А на един приател за ягуар
                        поръ4ка от германия му струва 37лв какви са теиа цени тука
                        маика му .......... се едно подъжам ягуар

Comment

36 лв е без пари. На мен ми искаха 55. Качих от старата ми който е разглобчем и смених само термо патрона ( същият е като за голф и пасат 2) но изкара едно лято и пак се прецака. Сегашния ми го донесоха от Испания и съм много доволен.

Comment

как си го разглобил тва нема разглобяване освен с 4ука моиа е капселован дори и да го отвориш как ще го уплатниш като го зглобяваш
                            :surender:

Comment

. А на един приател за ягуар
                              поръ4ка от германия му струва 37лв какви са теиа цени тука
                              маика му .......... се едно подъжам ягуар
                              какъв е тоя Ягуар бих попитал пък аз тия 37лв да не са първоначална вноска за лизинг? на с-тайпа смяна на масло и филтър-700лв, като маслото беше към 140 лв а труда - 120
                              освен това 37 лв не покриват и транспортните разноски ако е по поръчка
                              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Working...
                              X